IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

«Е-приймальня» та електронна комунікація містян і органів влади Нікополя за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС

2024.05.02
Новини
Державні та комунальні установи
Електронний документообіг і BPM
«Е-приймальня» та електронна комунікація містян і органів влади Нікополя за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС

У Нікополі презентували першу «E-Приймальню» в області. Цифрова комунікація громад з органами влади уже давно стала звичним явищем для багатьох українців. Тому проєкт зі створення електронного порталу «E-Приймальня» для мешканців Нікополя став цілком логічним кроком. Партнером з цифровізації стала команда IT-Enterprise, яка упродовж 11 місяців удосконалювала рішення. 

«Нікополь — це єдине місто в Дніпропетровській області, яке матиме сучасну електронну платформу, щоб обслуговувати місцевих жителів. Це особливо важливо, оскільки через військові дії, постійні обстріли та небезпеку, розв'язувати адміністративні питання стало практично неможливим. Впровадження електронної приймальні надасть нікопольцям більший спектр можливостей, забезпечить доступ до необхідної допомоги, зокрема, за допомогою особистого кабінету на платформі IT-Enterprise громадяни зможуть розв'язувати свої питання віддалено, не виходячи з дому», — зазначив Олександр Саюк, міський голова Нікополя. 

Головна мета цього проєкту — за допомогою сучасних цифрових засобів оптимізувати процес зворотного звʼязку для мешканців міста, налагодити ефективну систему збору та обробку інформації, а також встановити пріоритетність. Також важливо організувати ефективний моніторинг реагування працівників органів місцевої влади (ОМС) на запити та звернення, що надходять від жителів територіальної громади. 

«Це не перший наш проєкт із впровадження інноваційних цифрових рішень, що спрямовані на покращення функціонування держави. Ми вже маємо досвід в реалізації подібних проєктів у інших містах, і тепер ми застосовуємо його в Нікополі. Саме за допомогою новітніх цифрових інструментів ми покращуємо нашу країну та робимо її ефективною, швидкою та інноваційною», — зазначив Олег Щербатенко, засновник і CEO IT-Enterprise.

В електронній приймальній розроблено кабінет мешканця, кабінет оператора та адміністратора. Після реєстрації власного акаунта у кабінеті мешканця жителі громади можуть звертатися з онлайн-запитами та зверненнями, отримувати інформацію про державні послуги, повідомляти про випадки корупції та взагалі — знаходити всю необхідну інформацію, щодо послуг і допомогу в одному місці. Своєю чергою, оператор, який працює з «E-Приймальнею», опрацьовує звернення громадян та відправляє їм відповіді згідно з регламентом.

У кабінеті адміністратора розташована панель керування довідковими даними, переліком доступних послуг та бізнес-аналітикою. У розділі аналітики аналізується робота електронної приймальні, фіксується, скільки звернень отримали, як вони розподілені за різними категоріями та впродовж якого періоду. Також відстежуються статуси обробки звернень, тобто чи вони вже виконані, чи ще в процесі обробки.

«Після запровадження проєкту е-приймальні в Нікополі відбулася низка позитивних змін. Тепер мешканці міста можуть здійснювати цифрову комунікацію з органами влади за допомогою стандартизованих процесів та отримувати всю необхідну інформацію швидко і легко, не витрачаючи часу на пвідвідування міської ради. А це підвищує задоволеність містян якістю обслуговування. Суттєво зменшилися черги та кількість візитів до ЦНАПу, оскільки більшість питань можна вирішити онлайн через е-приймальню. Окрім цього, впровадження системи заощадила робочий час та ресурси працівників на обробку паперових документів та адміністративних процедур, зменшилася ймовірність помилок і непорозумінь у взаємодії мешканців і органів місцевого самоврядування завдяки доступності та прозорості інформації», — додав Олег Щербатенко. 

Нікопольська міська рада є одним з учасників проєкту Міста Доброчесності Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI). Метою якого є ріст спроможності міст у застосуванні кращих практик належного врядування для запобігання корупції. Підтримку здійснюють Посольство Королівства Данія в Україні та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Відеопрезентація за посиланням

Новини
Державні та комунальні установи
Електронний документообіг і BPM