IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

IT-Enterprise провела зустріч із делегацією з Республіки Кенія щодо співпраці в сфері IT

2024.04.24
Новини
R&D
IT-Enterprise провела зустріч із делегацією з Республіки Кенія щодо співпраці в сфері IT

Засновник та СЕО компанії IT-Enterprise Олег Щербатенко зустрівся з кенійською делегацією, до складу якої увійшли представники торговельної, сільськогосподарської, економічної та ІТ-сфер Кенії.

Делегація приїхала з двома головними цілями налагодити та зміцнити співпрацю з українськими IT-компаніями та технологічним бізнесом України для розвитку власного бізнесу. Окрім цього, цей візит покликаний стати гучним меседжем на підтримку України від Кенії та інших країн Африки, які сьогодні гостро відчувають усі наслідки війни через нестачу продовольства.

«Попри те, що Україну і Кенію відділяють тисячі кілометрів, наслідки війни ми відчули через зростання цін на харчові продукти. Я хочу наголосити, що наша країна підтримує Україну з перших днів, і наш візит це сигнал про нашу готовність надалі підтримувати та допомагати», зазначив Джеральд Масіла, виконавчий директор Східноафриканської зернової ради.

Разом з ним в межах делегації до України прибули: 

  • Джексон Карієр Майна старший спеціаліст із рішень у сфері ІКТ та розумного міста та технічний помічник генерального директора Konza City. 
  • Джеймс Кітаві — генеральний директор Національної торгово-промислової палати Кенії і представляє найбільшу бізнес-спільноту в Кенії.
  • Фред Мунен — сільськогосподарський підприємець і впливовий діяч, власник сільськогосподарської організації Farm with Fred, що навчає та розбудовує потенціал фермерів у Кенії.
  • Міріам Омоло — виконавчий директор Інституту досліджень африканської політики, високоповажна кенійська вчена й експертка, яка прагне налагодити партнерство з українськими аналітичними центрами на національному та регіональному рівнях. 

В останні роки Кенія активно розвиває технологічні проєкти, зокрема, технопарки, і цікавиться українськими напрацюваннями у цій галузі. Представники національної торгово-промислової палати Кенії шукають партнерів для розвитку бізнесу у сферах електронного урядування, електронної охорони здоров’я, сільського господарства, дронів та ІТ, щоб посилити конкурентоспроможність своїх компаній в країні. Тож для досягнення своєї мети, вони зацікавлені у співпраці з компанією IT-Enterprise.

СЕО компанії IT-Enterprise Олег Щербатенко подякував за підтримку кенійському народу і відзначив сміливість делегації, яка під час війни, всупереч небезпеці ракетних обстрілів з боку росії прибула в Україну.

«Повномасштабна війна це не лише проблема України. Це питання, що стосується всіх нас майбутнього усього світу. Лише обʼєднавшись разом, ми зможемо дати гідну відповідь тим, хто порушує міжнародне право та маніпулює країнами. Команда IT-Enterprise пишається партнерством із кенійською командою. Ми плануємо продовжувати розвивати наші міжнародні стосунки, створювати нові продукти та впроваджувати інноваційні інструменти. Це допоможе ефективно розв'язувати проблеми та робити українські інновації доступними в різних країнах світу», зазначив Олег Щербатенко.

Українська продуктова компанія IT-Enterprise рухає цифровізацію ключових компаній базових галузей України більш як 35 років. Серед клієнтів компанії — Укрпошта, Укрзалізниця, Епіцентр К, Інтерпайп, Укрнафта, Біосфера, DTEK, АПК-Інвест, Ольвія, ПБГ Ковальська, ПрАК АК Київводоканал, Comfy, Metro та інші.

На міжнародному ринку — Ducab Group (ОАЕ), Elsewedy Electric (Єгипет), PGA Electric (Румунія).

Засновник і СЕО компанії Олег Щербатенко є послідовним популяризатором рішень класу Industry 4.0 і Industry 5.0.

Новини
R&D